Menu

800 400 500

Moje MND

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Příprava 15 minut
Pečení 40 minut

Ingredience

Těsto

1 velký kelímek bílého jogurtu (450 – 500 g)
1 velký kelímek polohrubé mouky
½ kelímku moučkového cukru
½ kelímku oleje
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 vejce
1 kg švestek

Drobenka

100 g cukru krupice
65 g mletého máku
50 g polohrubé mouky
100 g másla

Postup přípravy

  1. Ingredience na těsto kromě švestek smícháme v kompaktní těsto a vlijeme na plech vyloženým pečicím papírem.
  2. Přepůlíme a vypeckujeme si švestky. Připravené půlky švestek poklademe na těsto řezy nahoru.
  3. Připravíme drobenku: smícháme všechny ingredience na drobenku a zpracováváme, dokud nám nevzniknou žmolky.
  4. Na švestky rozdrobíme rovnoměrně makovou drobenku.
  5. Dáme péct do trouby rozehřáté na 170 stupňů bez horkovzduchu dle tloušťky těsta zhruba na 40 minut nebo dokud nevidíme, že drobenka začíná lehce zlátnout.