Menu

800 400 500

Moje MND

Špenátový salát s lososem

Příprava 30 minut
4 porce

Salát

200 g rýžových nudlí
250 g mraženého hrášku
100 g císařského hrášku
500 g lososa
50 ml olivového oleje
100 g baby špenátu
sůl
bílý pepř

Dresink

120 ml olivového oleje
20 g čerstvého koriandru
1 lžička cukru
1 lžíce dijonské horčice
kůra z jednoho citrónu
šťáva z jednoho citrónu
sůl podle chuti

Postup přípravy

  1. Uvaříme rýžové nudle dle návodu na obalu.
  2. Lososa zbavíme kůže, nakrájíme na větší kousky. Lehce osolíme a opepříme. Mezitím si rozehřejeme pánev, zakápneme olivovým olejem a lososa z  obou stran opečeme.
  3. Smícháním olivového oleje, dijonské hořčice, cukru, soli a pepře, citrónové šťávy, pokrájených koriandrových lístků a citrónové kůry připravíme dresink.
  4. Císařský hrášek pokrájíme na menší kusy a spolu s rozmrzlým hráškem ho přimícháme do rýžových nudlí. Přidáme dresink a opět promícháme. Na závěr lehce vmícháme špenát, aby neuvadl a udržel si křupavou strukturu. Poklademe kousky lososa a můžeme podávat.